Op naar een mooie nazomer

Gepubliceerd op 16 september 2023 om 15:07

Het is al weer even geleden, april om precies te zijn, dat Dora in Deventer te water ging en sinds die tijd hebben we heerlijk met haar op de IJssel en de Zandweerdplas kunnen roeien. Maar dat is het niet het enige wat ons heeft bezig gehouden. Er is van alles gedaan en gebeurd. Als update volgt hier een tekst- en beeldverslag van de zomer die nu echt bijna afgelopen is.

Roeien

We hebben regelmatig met z'n tweeën op de plas geroeid. Fijn om aan de boot te wennen en ook om rustig aan de techniek te kunnen werken. Omdat je op de IJssel handmatig moet sturen, de autopilot is niet handig met alle bochten en het drukke vaarverkeer, was het fijn dat er zo nu en dan iemand kon instappen om mee te gaan. Stroomafwaarts gaat natuurlijk heel makkelijk, maar stroomopwaarts is niet te doen met maar één roeier. Gelukkig aan liefhebbers die weleens in zo'n mooie boot willen roeien geen gebrek. We zijn dus al fijn aan de slag. Nu is het nog lekker relaxed roeien naast al onze dagelijkse bezigheden, maar dat zal langzaam opgevoerd worden naar wat serieuzere en langere trainingen.

 

Dora

En een mooie boot is het. Ralph Tuijn, Neerlands meest ervaren oceaanroeier, kwam een dagje naar Deventer om de boot te bekijken en ons van goede raad te voorzien. Hij was nogal onder de indruk omdat Dora er zo goed uitziet. "Zijn die Denen echt wel met haar de oceaan overgeroeid? Lijkt wel een hele nieuwe boot." Wij trots natuurlijk. Maar zo is het wel. Als je in de cockpit de apparatuur en de bedrading e.d. bekijkt, is het echt pico bello in orde allemaal. En dat is heel fijn. We hebben drie werkende stuurautomaten, de zonnepanelen en accu's werken goed en ook verlichting en marifoon zijn in orde. Het was ontzettend leuk om Ralph hier in Deventer te ontmoeten. Hij heeft zoveel te vertellen (ik zelf ook hoor) en dat inspireert behoorlijk. We roeien overigens ook nog steeds met zijn riemen. De onze zijn besteld, maar die hebben we nog niet opgehaald.

 

Sponsoren

Het wordt wel tijd om meer aandacht aan onze fondsenwerving te gaan besteden. We hebben nu een aantal sponsors waar we waanzinnig blij mee zijn (zie onze sponsorpagina), maar we moeten hard aan het werk om nog wat meer bedrijven te enthousiasmeren en aan boord te krijgen. Er wordt al flink gebrainstormd over evenementen die we kunnen organiseren. De komende tijd zullen we vaker van ons gaan laten horen en meer op pad gaan. Tijd voor actie.

 

Merchandise

Je weet wellicht al dat via onze webshop, of gewoon rechtstreeks, onze merchandise te koop is. En dat loopt goed. Er zijn verschillende gelegenheidsteams die onze shirtjes gedragen hebben. Zoals bijvoorbeeld collega's van Eric tijdens een zeskamp, of een samengesteld sloeproeiteam met Astrid voor een wedstrijd in Gent. De shirtjes en hoodies zijn ook in andere kleuren te bestellen. In overleg is er veel mogelijk. Zelf ben ik erg blij met de roze variant.

 

Veluwemeer

Volgende week willen we onze boot voor een aantal weken in Horst leggen. Vanaf daar roeien we zo het Veluwemeer op. Dat lijkt ons een mooie plek om te trainen. Geen stroming, dus niet afhankelijk van anderen als we een paar uur willen roeien. En een mooie gelegenheid om veel van onze apparatuur te gaan testen. Zin in!

 

Groet!
Astrid

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.