Onze Goede Doelen

 

Special Olympics Nederland

Dé sportorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Dat sporten goed is voor je gezondheid weet iedereen. Daarnaast is het ook goed voor zelfrespect en zelfvertrouwen. Special Olympics geeft de sporters een kans om te stralen op een podium. Zij worden hierdoor gestimuleerd om mondiger en zelfstandiger te worden en leren opkomen voor hun eigen belangen. Dat verbetert de kwaliteit van hun leven en draagt bij aan een gelukkiger leven.

Special Olympics levert niet alleen een belangrijke bijdrage aan het fysieke, mentale en sociale welzijn van de sporter, maar levert ook een belangrijke en onmisbare bijdrage aan een positieve beeldvorming van mensen met een verstandelijke beperking als volwaardige burgers van onze samenleving.

 

Lees hier het interview met Ragna Schapendonk (directeur Special Olympics Nederland) in ons tijdschrift Boeiend.

Plastic Soup Foundation

De bron van plasticvervuiling zijn we  vaak zelf; de plasticsoep begint al voor je eigen deur op de stoep. We kunnen met z’n allen echt veel meer doen dan we geneigd zijn te denken!

De tsunami van plasticsoep zo snel mogelijk stoppen! Dát is kort gezegd de missie van Plastic Soup Foundation. Lukt dat niet, dan zadelen we toekomstige generaties op met de gevolgen van een verschrikkelijke plaag. Plastic Soup Foundation is daarmee een ‘single issue’-milieuorganisatie. Zij houden zich met één ding bezig: het stoppen van de plasticvervuiling bij de bron.

Om dat doel te bereiken leggen de foundation graag de vinger op de zere plek, vooral bij industrie en overheid. Ook wordt steeds meer de relatie tussen plastic en menselijke gezondheid gelegd, zoals met  Plastic Health Summit en campagnes op het terrein van microplastics en plasticafval.

Educatie vormt vanzelfsprekend een belangrijke pijler van het werk, want kinderen zijn de toekomst.