Special Olympics Nederland is dé sportorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Sporten is goed voor je gezondheid, dat weet iedereen, maar daarnaast geeft Special Olympics de sporters een kans om te stralen op een podium. Een podium dat hen meer zelfrespect en zelfvertrouwen geeft. Zij worden mondiger, zelfstandiger en leren opkomen voor hun eigen belangen. Daarmee verbetert de kwaliteit van hun leven en neemt hun geluksgraad toe.

Special Olympics levert niet alleen een belangrijke bijdrage aan het fysieke, mentale en sociale welbevinden van de sporter, maar levert daarnaast ook een belangrijke en onmisbare bijdrage aan een positieve beeldvorming van mensen met een verstandelijke beperking als volwaardige burgers van onze samenleving.

De bron van plasticvervuiling zijn we  vaak zelf; de plasticsoep begint al voor je eigen deur op de stoep. We kunnen met z’n allen echt veel meer doen dan we geneigd zijn te denken!

De tsunami van plasticsoep zo snel mogelijk stoppen! Dát is kort gezegd de missie van Plastic Soup Foundation. Lukt dat niet, dan zadelen we toekomstige generaties op met de gevolgen van een verschrikkelijke plaag. Plastic Soup Foundation is daarmee een ‘single issue’-milieuorganisatie. Zij houden zich met één ding bezig: het stoppen van de plasticvervuiling bij de bron.

Om dat doel te bereiken leggen de foundation graag de vinger op de zere plek, vooral bij industrie en overheid. Ook wordt steeds meer de relatie tussen plastic en menselijke gezondheid gelegd, zoals met  Plastic Health Summit en campagnes op het terrein van microplastics en plasticafval.

Educatie vormt vanzelfsprekend een belangrijke pijler van het werk, want kinderen zijn de toekomst.