We hebben dan weliswaar bedacht dat we de oceaan willen overroeien, maar bij de voorbereiding komt nogal wat kijken. Naast trainen, boot kopen, cursussen zeemanschap etcetera, is er nog zoveel meer te doen. Zoals bijvoorbeeld fondsen-werving en het organiseren van evenementen. Dat we gaan roeien is duidelijk, maar we willen meer: substantieel bijdragen aan Special Olympics Nederland en Plastic Soup Foundation. Om dat te kunnen realiseren, is een groter team nodig en kunnen we hulp gebruiken.

 

Ontmoet het team:

 

Eric van team Janse & Janse

Eric

Ik ben Eric Janse. Ik ben 59 jaar en woonachtig in het mooie Schalkhaar. Ik ben werkzaam in het speciaal onderwijs als leerkracht op het VSO van een school voor zeer moeilijk lerende kinderen in Raalte.

Ineke, mijn vriendin, is mijn steun en toeverlaat met wie ik ook al diverse sportieve avonturen heb beleefd. Zoals de beklimming van de Stelvio per fiets, het hardlopen in etappes van het Pieterpad en onze jaarlijks terugkerende skivakantie. Haar nuchtere kijk op het leven helpt mij om de zo belangrijke balans in het leven te bewaken. Ik ben de trotse vader van twee zoons (en een schoondochter) en opa van vier prachtige kleinkinderen. Daarnaast ben ik (pleeg)vader van Rebecca, die op haar manier een bijdrage levert aan ons team.

 

Astrid van team Janse & Janse

Astrid

Ik ben Astrid Janse, 57 jaar en ik kom uit Deventer. Daar werk ik al jaren als grafisch ontwerp. Mijn zoon van 23 is inmiddels aardig volwassen en ik woon alleen met mijn twee honden. Het liefst ben ik buiten, op pad of in een roeiboot.

Een aantal jaren geleden was ik op zoek naar een nieuwe sport. Dit omdat mijn paard waar ik een aantal keer per week op reed, geblesseerd was en van mij met pensioen mocht. En je moet toch iets doen. Ik vind sport en beweging belangrijk. Een goede vriend van me opperde om te gaan sloeproeien. Hij was daar zelf altijd nogal enthousiast over, maar het trok mij eerlijk gezegd helemaal niet. 

Rebecca, boegbeeld van team Janse & Janse

Rebecca

Dit is Rebecca, 28 jaar en ze woont (begeleid) in Deventer. Ze werkt bij Brownies&Downies.

In onze communicatie zul je haar regelmatig tegenkomen, we hebben haar namelijk gebombardeerd tot boegbeeld in onze campagne.

Rebecca is de (pleeg)dochter van Eric en het levende bewijs dat sporten belangrijk is. Voor iedereen. Zij is onze inspiratiebron om ons o.a. enorm in te zetten voor Special Olympics.

Raymond van team Janse & Janse

Raymond

Mijn naam is Raymond von den Benken, 57 jaar en eigenaar van ROWIQ Advies B.V. Naast werken mag ik graag motorrijden, hardlopen, wandelen, skiën, lekker eten en vakantie vieren. Met Karin woon ik in Apeldoorn. De kinderen zijn inmiddels het huis uit. 

Bij de vorige oceaantocht van Astrid met Dutchess of the Sea, was ik betrokken als sponsor en nu wil ik graag iets meer doen. Binnen het team Janse & Janse zal ik me met verschillende dingen bezig houden en proberen mijn netwerk in te zetten voor onder andere fondsenwerving. Maar daarnaast neem ik ook de taak op me om planning, afspraken en voortgang in de gaten te houden.

Wendy van team Janse & Janse

Wendy

Ik ben Wendy Scholten, 45 jaar en ik mag binnen de Stichting Janse & Janse de financiën op orde houden. Vanaf november 2006 werk ik in het speciaal onderwijs voor Mijnplein op  SO de Zonnehof/Hofplein in Raalte. 

Na jaren als leerkracht voor de groep te hebben gestaan op het VSO, heb ik sinds januari 2020 de taak van coördinator en intern begeleider. In de tijd dat ik op school werk, heb ik naast lesgeven, met de leerlingen de horeca gedraaid. Samen hebben we mooie projecten opgezet en  uitgevoerd. Het verbinden van mensen vind ik een mooie uitdaging.

Eric vertelde mij over het fantastische plan om samen met zijn zus de Atlantische Oceaan over te roeien. Ik heb enorm veel bewondering voor mensen die zulke uitdagingen aangaan. Ik voel me dan ook vereerd door hen te zijn gevraagd om mee te helpen aan dit project en daar op die manier onderdeel van te zijn. 

 

Karin van team Janse & Janse

Karin

Mijn naam is Karin Renkema, 57 jaar en samen met Raymond woon ik in Apeldoorn. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als HR manager voor een Zwitsers bedrijf dat rollend materieel (treinen, trams, metro’s) produceert.

Via Raymond heb ik Astrid leren kennen en door het enthousiasme van Raymond ben ik haar en de Dots gaan volgen bij de TWAC2020. Toen ik hoorde dat Astrid met haar broer Eric nogmaals de grote oversteek gaat wagen, wilde ik ook mijn steentje bijdragen! Qua goede doelen heb ik de meeste affiniteit met de Plastic Soup Foundation. Raymond en ik reizen graag en telkens worden wij weer (onaangenaam) verrast door de grote hoeveelheden afval die wij op de mooiste plekken van de wereld langs de kusten aantreffen. Recent nog op Bonaire stonden wij versteld van de enorme hoeveelheid zwerfafval die zich daar op de kust ophoopt. Ik wil mij vanuit team Janse & Janse vooral inzetten voor praktische zaken bij de organisatie van evenementen.