5.000 km roeien over de Atlantische Oceaan voor Special Olympics Nederland en Plastic Soup Foundation

Met de ANBI status gaat onze campagne van start

Gepubliceerd op 19 september 2022 om 16:21
roeiteam Janse & Janse

Vandaag hebben we bericht ontvangen dat onze aanvraag voor de ANBI status is goedgekeurd. "ANBI staat voor Algemeen Nut Beogende Instelling en met die status is het i.v.m. de fiscale aftrek  aantrekkelijk om geld te doneren. Hierdoor blijft er meer over voor het goede doel. Een win-win-situatie dus.” Aldus Lilian Thijssen, onze notaris van Smalbraak Notarissen.

Op 13 mei waren we bij haar om de akte voor de Stichting Janse & Janse te tekenen. Smalbraak Notarissen is met het opstellen van deze akte onze eerste officiële sponsor. Een stichting is nodig voor een inschrijving bij de KvK, voor het aanmelden bij de Belastingdienst, voor het aanvragen van een rekeningnummer en voor het aanvragen van de ANBI status. Nu zijn alle zakelijke dingen geregeld en kunnen we van start met onze campagne.

 

Een goed begin

Met een roeiboot een oceaan oversteken is op zich al bijzonder genoeg, maar als broer en zus samen maakt het heel speciaal. Maar het mag ook duidelijk zijn dat we dit niet alleen doen omdat het grote avontuur lokt. Avonturen lokken altijd. We doen het ook niet alleen voor ons eigen ego. We willen met deze tocht echt iets bijdragen voor de goede doelen waar we voor gekozen heben; Special Olympics Nederland en de Plastic Soup Foundation. Voor mens en milieu.

Als voorbereiding voor onze campagne hebben we inmiddels al een paar inspirerende brainstormsessie achter de rug. Met z'n vijven, want het Janse & Janse team bestaat niet meer alleen uit ons tweeën. Wij zijn weliswaar de roeiers in dit verhaal, maar Wendy, Raymond en Karin hebben zich gemeld om mee te helpen met alles wat nodig is om er een succesverhaal van te maken. Nu al hebben we zoveel ideeën en plannen, vooral met het oog op de goede doelen. Meer over de drie kanjers die met ons meedoen vind je op de team-pagina.

 

Communicatie

De website is al een tijdje online, maar nu ook uitgebreid met onder andere een werkende donatiebutton, meer informatie m.b.t. de goede doelen, de oceaantocht én er is een sponsorshop. Hierin kun je bijvoorbeeld een aantal dagen eten of een aantal kilometers sponsoren. Nu wordt het tijd om te gaan werken aan onze socials. Als je ons al volgt op Facebook en Instagram, dan vinden we dat natuurlijk hartstikke leuk. Volg je ons nog niet, dan nodigen we je van harte uit dat te gaan doen. Je kunt de icoontjes onderin gebruiken om ons te vinden.

 

Eric & Astrid

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.