Dora

Gepubliceerd op 22 oktober 2022 om 10:23

Met mijn zus in de auto rijd ik naar een parkeerplaats langs de A28. We hebben daar afgesproken met de Deense Kasper en Simon. Zij zijn op weg naar Hoek van Holland om hun oceaanroeiboot in te schepen ter voorbereiding op hun deelname van de Talisker Whisky Atlantic Challenge, dezelfde race waar wij in 2024 aan gaan deelnemen. Dit team, Row for Change, gaan we met bijzondere interesse volgen aangezien hun boot de onze gaat worden. En dat is dan ook de reden voor onze ontmoeting op een schimmige parkeerplaats langs de snelweg. We zien de boot in ‘levende lijve’ en ondertekenen het koopcontract. Vanaf het voorjaar van 2023 zullen wij de trotse eigenaren van deze prachtige boot zijn. Een R25, met de naam Dora.

Wie noemt zijn boot nou Dora? De eerste associatie met de naam Dora is voor mij die met het animatie-kinderprogramma met alle bijbehorende merchandise. De originele titel van deze, van oorsprong Amerikaanse, serie is: ‘Dora the explorer’. En die naam doet Dora recht, aangezien zij in de filmpjes steevast het avontuur opzoekt. En dat gaat onze Dora ook doen: ‘exploren’. Eerst met Rob Hamilton in TWAC2020 en nu met Kasper en Simon in Twac2022. Daarna gaan wij op avontuur met Dora.


Voor ons is het superfijn om zo ruim voor de race in december 2024 al de mogelijkheid te hebben om de boot helemaal eigen te maken en lekker veel trainingsuren te maken op onze eigen boot! En dit alles met in ons achterhoofd om zoveel mogelijk geld op te halen voor onze goede doelen Special Olympics en Plastic Soup Foundation. Doelen die de wereld een stukje mooier maken.


Dus zie je volgend jaar een oceaanroeiboot varen op de IJssel of waar dan ook, schroom niet: toeter even, zwaai naar ons of roep ons aan. Je krijgt er een dikke grijns en een welgemeende groet voor terug.


Eric

Reactie plaatsen

Reacties

Huub
2 jaar geleden

Gave boot! Mooi vooruitzicht hoor.

martin hamming
2 jaar geleden

Hey Eric en Astrid
Gaaf bootje. Wat een onderneming, respect ✊
Groeten Martin

Gerrie Korthuis
2 jaar geleden

Wat gaaafffff!!!! Toitoitoi met de voorbereidingen, enne...ik zal zwaaien!👋