Fantastische ochtend op het Veluwemeer

Gepubliceerd op 18 maart 2023 om 15:21

Kijk eens naar die blije gezichten op de foto. En niet voor niets. Het was een heerlijke ochtend. Toen Bela ons vroeg een keer met haar en Wilco mee te roeien waren we gelijk enthousiast. Het moest nog wel even gepland worden. Vandaag was de dag. En dat de weergoden ons dan ook nog zo goed gezind zouden zijn... mazzel.

 

Sweet memories

Ik vond het fantastisch om na dik twee jaar weer met Bela in de boot te zitten. Want, voor degene die het niet weet, Bela is een van de Dutchess of the Sea met wie ik in 2020 de Atlantic Challenge heb gedaan. Zoveel mooie herinneringen kwamen weer terug. Zo grappig ook hoe vertrouwd het dan in één keer weer is. En daarmee bedoel ik niet alleen tussen haar en mij, maar vooral ook in de boot. Aan de riemen en aan het stuurtouw.

 

Echt roeien

Natuurlijk zit Eric regelmatig op zijn roeimachine, maar dat is echt niet te vergelijken met het roeien in een oceaanroeiboot. Er gaat niets boven het buiten en op het water zijn. Vooral op zo'n zonnige voorjaarsdag als dit. Voor Eric was dit eigenlijk pas de tweede keer en wat deed hij het goed. Een natuurtalent zeg maar. Drie uur non-stop, dus een prima training. En zo zullen er binnenkort vele volgen. Vandaag over twee weken wordt Dora bij ons afgeleverd. Onze eigen oceaanroeiboot.

 

Zelf heb ik vandaag ook wel geroeid, maar vooral veel gestuurd en daarbij genoten van het enthousiasme van Bela, Wilco en Eric. Stuk voor stuk inspirerende mensen die het lef hebben hun dromen te leven.

 

Prettig weekend!
Astrid

Bela Evers en Wilco van Rooijen zijn als TeamOcean in voorbereiding voor een oversteek van de Pacific in 2024.    

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.