IJsselloop en Triatlon Deventer

Gepubliceerd op 24 april 2024 om 12:40

Een van onze goede doelen is unified sporten: samen sporten met mensen met een verstandelijke beperking. Ik heb het geluk dat met mijn eigen Rebecca te kunnen doen en het is telkens weer supergezellig. Jaren geleden wilde Wendy, penningmeester van onze stichting, de triatlon op de kaart zetten voor G-sporters.  In Amerika. En ik was meteen enthousiast om een filmpje te maken van triatlete Rebecca. Het enige probleem: Rebecca liep niet hard en het was de vraag of ze dat zou kunnen. Zwemmen deed ze al bij de Klup in Deventer en we hadden al een tandemracefiets. Ik toog naar de sportwinkel met Rebecca om hardloopschoenen voor haar te kopen. 

 

Getogen in sportkleding, met aan haar voeten de spiksplinternieuwe hardloopschoenen, vertrokken we naar het bos om daar te gaan rennen. We liepen nog geen 100 meter of Rebecca lag in een deuk van het lachen. Na inspectie van mezelf (had ik iets raars?), bleek dat ze zoveel schik had in het hardlopen dat ze daarom ontzettend moest lachen. Dat plezier: onbetaalbaar! En hardlopen doen we nu, 10 jaar later, nog steeds wekelijks met het grootste plezier.

 

Zondag 14 april was de IJsselloop in het mooie Deventer. Een onderdeel was de G-loop over 1 kilometer. Veel deelnemers van de Klup (er kon ook gewandeld worden) en van de Daniël de Brouwerschool uit Wilp. En uiteraard Rebecca en ik. Rennen door het mooie Deventer met de finish op de Brink: hoe mooi is dat?

 

Een week later stond de triatlon in Deventer op het programma. Ook hier deden we samen aan mee. Zwemmen in het Borgelerbad over 250 meter, 10 kilometer fietsen over het parcours van de Zwaluwen en daarna nog 2,5 kilometer hardlopen met de finish op de atletiekbaan van Daventria. Het zwemmen ging mooi: Rebecca maakte onder water zelfs grapjes door gekke bekken te trekken. Na het warme zwembad kwam de schok: we moesten de kou in voor de 10 kilometer fietsen. Harde wind, regen en hagel geselde onze blote benen en handen, maar Rebecca gaf daar niets om en genoot zoals ze eigenlijk altijd doet op onze tandemracefiets. Het hardlopen ging daarna hartstikke goed, zonder even tussendoor te wandelen of te stoppen renden we naar de finish. Juichend en apetrots kwam Rebecca over de finish. Maar het is de vraag wie er het meest trots was: Rebecca of ik. En dat plezier gun ik iedereen. Zowel de G-sporter als de begeleidende deelnemers want ik kan zeggen: het is superleuk!

Groet van Eric (en Rebecca)

Reactie plaatsen

Reacties

Melanie peters
een maand geleden

Hee Rebecca en Eric
Zo jullie doen goed je best
Goed dat je veel grapjes maakt Rebecca