2023-2024

Gepubliceerd op 27 december 2023 om 12:00

Nu in de laatste dagen van dit jaar is het een mooie tijd om eventjes terug te blikken en vooruit te kijken.

 

2023

Er is van alles gebeurd en gedaan

In april kwam Dora, onze oceaanroeiboot in Deventer aan en daarna hebben we onze eerste roeiuren op de IJssel gemaakt. Een fantastisch gevoel! Op de IJssel moet je met de hand sturen en in verband met de sterke stroming is het fijn om twee roeiers te hebben. Daarom hebben af en toe leden van Daventre Portu en een collega van Eric meegeroeid. Waren er geen vrijwilligers om mee te gaan? Dan konden we met z’n tweeën prima op de Zandweerdplas aan onze skills werken.

Om de wintermaanden ook fijn te kunnen trainen zonder afhankelijk te zijn van anderen en toch flink wat uurtjes te kunnen maken, hebben we een plek in de buurt van het Veluwemeer gezocht. Daar is geen stroming en kun je leuke tochtjes maken. Onze Dora ligt nu in Jachthaven Strandhorst. Een prima plek, maar helaas is het weer bar en boos sinds ze daar ligt, dus van roeien komt niet veel. Dat is niet omdat we bang zijn voor een beetje regen. Als er echter sterke wind staat, dan heeft dat te veel invloed op onze boot. Het is een lichte boot die veel wind vangt. Het risico om ergens tegen aan te varen of vast te lopen is dan te groot. Vaak krijgen we de vraag: “wat als er dan veel wind staat op de oceaan?”. Dat is een heel ander verhaal. Op de oceaan zul je niet snel ergens tegen aanbotsen, laat staan vastlopen. Met sterke windkracht op de oceaan, hangt het ervan af uit welke richting die komt. Heb je hem mee, dan ga je hard. Heb je hem tegen, dan kun je aan para-anker gaan (drijfanker) om niet te veel uit koers te raken en dan is het wachten tot de wind veranderd en je weer verder kunt.

Ook al kunnen we niet op het water roeien, thuis trainen kan wel op onze roeimachines. Supersaai maar wel effectief. Ik kijk er dan meestal een Netflix serie bij (tips zijn welkom).

 

Maar naast roeien is er nog veel meer te doen. We zijn, samen met Wendy, Karin en Raymond, ook druk bezig met fondsenwerving en het zoeken van sponsoren. Niet ons favoriete onderdeel en ook zeker niet makkelijk. Maar wel hebben we al een aantal leuke bedrijven gevonden die ons steunen (zie onze sponsorpagina) en er zitten er nog een paar in de pijplijn. Onze merchandise loopt ook aardig. Vooral de shirtjes en hoodies doen het goed, maar ook de maaltijden en kilometers kunnen gesponsord worden (zie sponsorshop). We gaan dapper door.

 

Met onze goede doelen hebben we goed contact. We vinden het fijn en belangrijk om te weten wat we precies gaan steunen en waar we ons voor inzetten. Met Special Olympics Nederland hebben we afgesproken dat dat met name het onderdeel Play Unified is. Play Unified staat voor het realiseren van ontmoetingen tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking. Het gaat daarbij om het samen sporten en van elkaar leren.
Het bedrag dat we voor de Plastic Soup Foundation gaan ophalen, wordt gebruikt om het educatieprogramma van de stichting door te ontwikkelen en nog verder uit te zetten.


2024

Het jaar van…

… onze oceaanroeitocht. De start is in december, dus het komende jaar hebben we nog veel te doen. In maart gaat Eric de verplichte cursussen doen in Engeland. Dit is onder andere VHF, Sea Survival, Navigation and Seamanship en first aid at sea. Ik heb de certificaten hiervoor in 2020 al behaald tijdens de voorbereidingen met Dutchess of the Sea.


Naast deze certificaten zijn er nog wat meer onderdelen waar we aan moeten voldoen. We moeten bijvoorbeeld een aantal verplichte uren roeien, ook op zee en in de nacht en een aantal oefeningen doen, zoals man overboord, het para-anker gebruiken en natuurlijk alle apparatuur testen. Dan volgt ook nog een inspectie van de boot en de gehele uitrusting. Tot slot een medische keuring. Er komt dus heel wat kijken bij deelname aan de
World’s Toughest Row. Maar we willen dan ook goed voorbereid aan de startlijn verschijnen.

 

Al eerder had ik het over de fondsenwervingen en het vinden van sponsors en donateurs. Hiervoor gaan we nog een paar leuke evenementen organiseren, daarover volgt meer. In ieder geval staat gepland dat we aanwezig zijn bij Schalkhaar Life eind mei en zijn we bezig met het organiseren van een benefietdiner.

 

Wij kijken dus uit naar een enerverend jaar, waarin er veel te doen is en er veel zal gebeuren.

 

Hartelijke groet,

Astrid

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.